keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Sammanträde på UCPori

I dag är det dags att ha ett möte på UCPori. Vi kommer att diskutera följande projekt inklusive partnerskapsavtalet. Vi siktar på att få fortsättning på UniPlatform projektet fr.o.m. hösten 2009.

UniPlatform projektet har förlöpt väl och under den gångna projekttiden har vi kunnat identifiera de i dokumentet framtagna samarbetstemana/-fälten. UniPlatform projektets styrgrupp har beslutat att infoga dessa teman (workpackages) i vår ansökan om ett två och ett halvt år långt etableringsprojekt, vilket även konkretiserar/fokuserar våra mål med det nya projektet. UniPlatform II strävar efter att intensifiera samarbetet mellan våra tre universitet inom forskning, utbildning och samverkan.

Hittills har vi haft tre större möten, ett i Björneborg på hösten och två möten/konferenser på våren. Sammanlagt har vi haft ca 30 personer involverade i olika former av samarbetsförhandlingar. Därutöver har den finländsk-svenska forskargruppen på 7 personer arbetat intensivt.

För att alla de planerade verksamheterna och deltemana skall kunna fortgå så effektivt som möjligt och utan avbrott är det ytterst viktigt att etebaleringsprojektet kan starta fr.o.m. den 1 augusti 2009. Detta är angeläget i synnerhet med tanke på planeringen av lärarnas undervisning och projektarbeten med studerande inför kommande höst och forskarnas insatser på internationella konferenser m.fl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti