maanantai 10. elokuuta 2009

Lehdistötiedote/Syyskonferenssi

Satakunnan Ammattikorkeakoulu (SAMK) Lehdistötiedote 11.08.2009

UniPlatform-projekti on kehittänyt tutkimus ja -koulutusyhteistyötä Satakunnan ja Ruotsin Västernorrlannin välille.

Pilottiprojektin tuloksia esittelevä konferenssi järjestetään Porissa 18.-19.8.2009

Satakunnan ammattikorkeakoulu, Porin yliopistokeskus ja ruotsalainen Mittuniversitetet ovat kartoittaneet tutkimus- ja koulutusyhteistyömahdollisuuksia vuoden kestäneessä Botnia-Atlantica-ohjelman rahoittamassa lähialueyhteistyöprojektissa. Projektin rahoitukseen ovat osallistuneet myös Pohjanmaan liitto, Västernorrlannin lääni, Porin kaupunki ja Satakunnan ammattikorkeakoulu.

Projektin tuloksia esittelevä kaksipäiväinen konferenssi järjestetään Porin yliopistokeskuksessa ja Satakunnan ammattikorkeakoulussa 18.-19.8.2009. Konferenssi toteutetaan videokonferenssina Mittuniversitetetin kanssa. Poriin on tulossa delegaatio Mittuniversitetetista.

UniPlatform-projekti on kartoittanut yhteistyömahdollisuuksia tutkimuksen, opetuksen ja opiskelija-/opettajavaihdon alueilla Ruotsin Sundsvallin ja Härnösandin suuntaan.

Projektin aikana on toteutettu tutkimusosio, jossa on tutkittu sähköistä tiedonhallintaa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Lisäksi on selvitetty mahdollisuuksia lisätä opettaja- ja henkilökuntavaihtoa, opiskelijaprojekteja ja saada aikaan kansainvälistä harjoittelua Satakunnan ja Västernorrlannin korkeakoulujen kesken.

Projektitoimintaa on ohjannut ohjausryhmä, jossa on kolmen korkeakoulun sekä Satakuntaliiton ja Västernorrlandin läänin edustajat. Koko projektin vastuullisena johtajana on toiminut SAMKin kansainvälisten asioiden päällikkö Jari Heiniluoma ja projektikoordinaattorina Timo Forsten. Yhteistyökorkeakoulut ovat hakemassa jatkoprojektia, jonka avulla yhteistyömalleja ja -mahdollisuuksia tarkennetaan ja syvennetään.

Mittuniversitetetet on yli 15 000 opiskelijan verkostomaisesti toimiva yliopisto Västernorrlannin läänissä Ruotsin keskiosassa. Sillä on kampus kolmella paikkakunnalla: Sundsvallissa, Härnösandissa ja Östersundissa.

Lisätiedot:
Kansainvälisten asiain päällikkö Jari Heiniluoma, SAMK
(jari.heiniluoma(at)samk.fi), 044-710 3013

UniPlatform-projektin projektikoordinaattori Timo Forsten, SAMK
(timo.forsten(at)samk.fi), 044-710 3020

www.samk.fi/uniplatform
www.botnia-atlantica.eu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti